Кулинарная лексика и рецепты из тыквы ко Дню благодарения

2016.12.16
Кулинарная лексика и рецепты из тыквы ко Дню благодарения

На очередном кулинарном Life Club’е 20 ноября мы готовили тыквенный суп и печенье — традиционные угощения ко Дню благодарения. Публикуем полезную лексику и примеры ее употребления в рецептах.

P.s.: рецепты проверены, это очень вкусно!

Pumpkin — тыква

Carrot — морковь

Onion — лук

Stalk — стебель

Celery — сельдерей

Broth — будьон

Seeds — семена

To peel — чистить

To dice – резать кубиками

To saute — пассеровать

Pan – сковорода, противень

Tender — мягкий

Smooth – однородная масса

Sprinkle – сбрызнуть, посыпать

Flour — мука

Puree — пюре

Grind – размалывать, измельчать

Preheat – предварительно нагреть

Oven — духовка

To slake — гасить

Sift — просеивать

Gradually — постепенно

Dough — тесто

Baking sheet — противень

Parchment — пергамент

 

pumpkin-soup-1768678_1920

Pumpkin cream soup

 

Pumpkin 0,5kg

Carrot 1pc

Onion 1pc

The stalk of celery 1 pc

Chicken broth 150ml

Cream 40ml 38%

Pumpkin seeds 10g

salt

Vegetable oil 30ml

 

1 Stage

Peel pumpkin, carrot, onion and dice into middle sized cubes. Cut the celery.

2 Stage

Sautee the pumpkin and carrot in vegetable oil for 10 min, add onion and cook for 5 minutes.

3 Stage

Put the vegetables in the pan, add the chicken broth and cook until tender. At the end of cooking add the cream, cook for 2 more minutes, and break through a blender until smooth. Sprinkle with pumpkin seeds.

christmas-cookies-1886760_1920

Pumpkin cookies

 

Pumpkin 350 g

Flour 350 g

Sugar 100 g

Butter 65g

Soda 1/2 tsp

 

1 Stage

Make pumpkin puree: peel the pumpkin, cut into small pieces, cook until soft and grind in a blender.

2 Stage

Preheat the oven to 200C. Mix the butter with the sugar. Add pumpkin puree and slaked soda and mix. Sift flour and gradually add to the dough.

3 Stage

Form the cookies and lay out on a baking sheet with parchment. Bake for 20 minutes at a temperature of 200C