На кулинарном Life Club мы готовили тыквенный суп и печенье — традиционные угощения ко Дню благодарения.
Публикуем полезную лексику и примеры ее употребления в рецептах.
P.s.: рецепты проверены, это очень вкусно!
Pumpkin — тыква
Carrot — морковь
Onion — лук
Stalk — стебель
Celery — сельдерей
Broth — будьон
Seeds — семена
To peel — чистить
To dice – резать кубиками
To saute — пассеровать
Pan – сковорода, противень
Tender — мягкий
Smooth – однородная масса
Sprinkle – сбрызнуть, посыпать
Flour — мука
Puree — пюре
Grind – размалывать, измельчать
Preheat – предварительно нагреть
Oven — духовка
To slake — гасить
Sift — просеивать
Gradually — постепенно
Dough — тесто
Baking sheet — противень
Parchment — пергамент
Pumpkin 0,5kg
Carrot 1pc
Onion 1pc
The stalk of celery 1 pc
Chicken broth 150ml
Cream 40ml 38%
Pumpkin seeds 10g
salt
Vegetable oil 30ml
1 Stage
Peel pumpkin, carrot, onion and dice into middle sized cubes. Cut the celery.
2 Stage
Sautee the pumpkin and carrot in vegetable oil for 10 min, add onion and cook for 5 minutes.
3 Stage
Put the vegetables in the pan, add the chicken broth and cook until tender. At the end of cooking add the cream, cook for 2 more minutes, and break through a blender until smooth. Sprinkle with pumpkin seeds.
Pumpkin 350 g
Flour 350 g
Sugar 100 g
Butter 65g
Soda 1/2 tsp
1 Stage
Make pumpkin puree: peel the pumpkin, cut into small pieces, cook until soft and grind in a blender.
2 Stage
Preheat the oven to 200C. Mix the butter with the sugar. Add pumpkin puree and slaked soda and mix. Sift flour and gradually add to the dough.
3 Stage
Form the cookies and lay out on a baking sheet with parchment. Bake for 20 minutes at a temperature of 200C